Camping en Omgeving

De camping ligt in het poldergebied “De Lopikerwaard” aan de Lekdijk. Hier kunt U het Hollandse poldergebied en het ruigere rivierenlandschap ervaren. Het gebied is mooi om met de fiets te verkennen. Er zijn diverse karakteristieke dorpen en stadjes, zoals: Schoonhoven, Oudewater, Haastrecht en Montfoort. Via de pont in Schoonhoven of het fietspontje in Lopik kunt u de Lek oversteken en aan de andere kant van de Lek nog Ameide of Nieuwpoort bezoeken. Deze dorpen en stadjes liggen binnen 15 km (enkele reis). De omgeving is zeer geschikt voor de rustzoeker en natuurliefhebber. Het biedt hierbij vele mogelijkheden om langs, door of in de polder en uiterwaarden te fietsen en te wandelen. Natuurlijk kunt u ook genieten van de camping en het leven op de boerderij. Dagelijkse boodschappen vindt U op 5 km afstand in Schoonhoven of Lopik. In beide plaatsen is ook een openlucht zwembad. Voor meer informatie over de streek en de activiteiten en recreatie kunt U ook altijd bij ons terecht, wij vertellen u er graag over en kunnen u evt. routes aanreiken of aanwijzen.
Camping
Op de camping zelf kunt u heerlijk rustig zitten met vanaf de camping een mooi uitzicht over de polder richting Schoonhoven en Cabouw. Daarnaast is er de mogelijkheid tot een potje schaak, Jeu de Boules of tafeltennis. Voor de allerkleinsten is er een schommel en glijbaan. Vraag ons voor meer informatie en/of de spelbenodigdheden. De camping is omgeven door aangeplante (knot)wilgen die U voor een klein deel zon- en windbescherming bieden, maar het uitzicht over de polder niet wegnemen. Op het voorste deel van de camping zijn grastegels gelegd t.b.v. campers, deze vormen een pad en liggen onder de vier voorste kampeerplaatsen. Daarnaast zijn vier kampeerplaatsen voorzien van een verhard terras in de voortent (twee plaatsen i.c.m. de grastegels en twee plaatsen op het “gewone” veld.)

Enkele aanraders in de buurt
Landwinkel “De Noordzijde”, Polsbroek:

Landwinkel met heerlijke eigengemaakte kaas. Hier kunt u een drankje of ijsje kopen. Verder is er een heerlijke picknick plek, compleet met toilet.

Museum “De Wielewaal”, Willige Langerak:
Dit natuurmuseum geeft U een goed beeld van de fauna van de streek, compleet met mooi geschilderde leefgebieden op de achtergrond. Naast het museum is daar ook een klompenwinkel.

“De Wilgensprong”, Willige Langerak:
De Wilgensprong is een gelegenheid waar U iets kunt drinken en eten. Loop hier ook eens door de kadowinkel.

IJssalon “Scoop”, Lopik:
Voor heerlijk ambachtelijk gemaakt ijs kunt U naar ijssalon “Scoop”, midden in Lopik. Het ijs dat U hier koopt vind zijn oorsprong op een boerderij, 500m vanaf de camping.

Boern Logies “Lekker Buiten”, Lopik:
Heeft U zin en een lekker geitenkaasje of andere zelfgemaakte producten? Neem dan een kijkje bij “Lekker Buiten”. Op 400 meter van de camping staat deze boerderij waar men een “Bed and Breakfast” runt en workshops geeft.

Organisaties en links:

Struinen en Vorsen: Op de website van Struinen en Vorsen vindt U tal van activiteiten en fiets- en wandelroutes in “Het Groene Hart”.

Vekabo: De Vekabo, ofwel: “Vereniging kamperen bij de boer”, biedt u een overzicht van campings en accommodaties in de natuur. Wij zijn hier als camping bij aangesloten.

Rustpunt:
Deze organisatie zelf heeft weinig met de camping te maken, maar naast de camping zijn wij ook een “Rustpunt” voor de voorbijkomende fietser of wandelaar. De site biedt U de mogelijkheid om de verschillende “Rustpunten” in Nederland te vinden, misschien handig voor u om hier een fietsroute op te baseren.

Wandelen en fietsen

Wandelen:

De Bol:
Tegenover de camping ligt aardkundig monument “De Bol”. Dit stukje uiterwaard was ooit een eiland in de Lek, maar is om te veel slipafzet te voorkomen aan één kant afgedamd en sinds die tijd dus ook lopend bereikbaar. Op “De Bol” kunt u een rondwandeling maken van ongeveer 2 km (1 uur) langs de Lek en “Binnenlek”, u ziet hier ook de unieke “rivierduinen”. De wandeltocht die u op “De Bol” kunt maken kunt u ook beginnen vanaf de camping, het is dan wel eerst nog 800 meter lopen voor U bij de toegang tot “De Bol” bent. Meer informatie staat bij Museum De Wielewaal.

De Tiendweg:
Een andere wandelroute die U vanaf de camping kun bewandelen gaat over de dijk en door het polderlandschap achter de camping. Deze route is ongeveer 8 km lang, maar in overleg ook korter te maken (3 of 5 km).

Willige Langerak Route:
Deze wandelroute ligt in het “Groene Hart” van de Lopikerwaard en is ongeveer 17 km lang, aangegeven door ANWB bordjes. Wat de wandeling bijzonder maakt is dat deze voor een gedeelte door de uiterwaarden loopt. De wandeling begint en eindigt bij het natuurgebied “Lopikerhout” aan de M.A. Reinaldaweg te Lopik. Aangezien deze route langs de camping loopt is deze ook vanaf de camping te beginnen. Deze route is vanaf de camping gezien een rondje “Tiendweg”, maar dan ook door de uiterwaarden en een tocht richting Lopik.

Fietsen:
Kijk op internet bij Falk onder fietsrouteplanner. Typ bij “Locatie” 3411 MV in en U ziet een kaart van de omgeving Lopik. Klik op een aantal fietsknooppunten aan de hand hiervan uw route te plannen en te fietsen of klik een aantal plaatsen aan waar U heen wilt en U krijgt een fietsrondje te zien.

Een andere site om uw fietsronde samen te stellen is van de fietsersbond. Linksboven kunt U kiezen voor “fietsrondje”, hier vult U onder “Van”: Lekdijk west 35, Lopik” in en kunt u vervolgens kiezen om bepaalde plaatsen in uw route langs te laten komen of een routelengte te kiezen. Beiden kan ook, maar de planner laat de gekozen plaatsen voor gaan aan de lengte van de route.
Wanneer u alleen de lengte invoert komt er een voorgestelde route, door linksboven op de knop “Andere suggestie” te klikken kunt U talloze routes bekijken, hierbij zijn meerdere instellingen mogelijk. Ook nadat U uw route gevonden heeft kunt U deze nog deels wijzigen door deze op bepaalde delen te verleggen.

Plaatsen als Vlist, Haastrecht, Gouda, Oudewater of Meerkerk leveren mooie tochten op die goed te fietsen zijn. Voor iemand die van lange tochten houdt is zelfs Kinderdijk of een stukje Biesbosch een optie.